Sisällön versionhallinta

Sisällön muuttuessa on usein tarpeen tallentaa myös vanhemmat versiot. Se voi tarjota arvokasta tietoa myöhemmin. Versionhallinta auttaa löytämään aiemmat dokumenttien tai sisältöjen aiemmat versiot.

Mitä versionhallinta on?

Versionhallinnaksi kutsutaan teknistä ratkaisua, jolla tiedostoihin tehdyt muutokset tallennetaan ja jonka avulla voidaan tarkastella vanhempia versioita. Yleisin käyttö versionhallinnalle lienee varsinkin suurempien ohjelmistoprojektien yhteydessä tehtävä versiointi. Sen avulla kaikkien ohjelmoijien paikallisesti käyttämät versiot pysyvät ajantasalla.

Myös kehittyneissä sisällönhallintajärjestelmissä on versionhallinta. Sen avulla voi tallentaa luonnoksia julkaistavista sisällöistä, tarkastella muutoshistoriaa tai palauttaa aikaisemman version. Joissakin järjestelmissä myös dokumentit ovat versionhallinnan alla - toisin sanottuna voit esimerkiksi palauttaa aiemman version vaikkapa verkkosivuilla olleesta esitteestä, tai vain verrata sitä uudempaan.

Milloin versionhallinta on tarpeen?

Murphyn lakien mukaisesti versionhallinta on tarpeen juuri silloin, kun kuvittelet ettet sitä tarvitse. Jo pieniä muutoksia tehtäessä saattaa välillä kaivata sitä "edellistä versiota".

Mitä suurempia kokonaisuuksia käsitellään, sitä tärkeämpää versionhallinta on. Mikäli dokumenttien muutoksia käsitellään esimerkiksi sähköpostissa, niin hetken kuluttua kukaan muutoksia tehneistä ei ole enää tietoinen mikä versio dokumentista on uusin.

Miten versionhallintaa käytetään?

Käyttämässämme järjestelmässä versionhallinta on automaattisesti mukana - et tarvitse erillisiä toimenpiteitä käyttääksesi versionhallintaa. Kaikki tallentamasi dokumentit ja sisällöt versioidaan automaattisesti. Ota yhteyttä - kerromme lisää.